Поредната торта през зимния период със свежи сезонни плодове - банани, киви, портокал и новия елемент пудинг с белгийски шоколад.
Торта с два блата напоени с оризово-бадемова напитка.
Блатовете: Пасирани 3 жълтъка, банан, десетина фурми и 3 супени лъжици кафява захар. Добавени 2-3 суп.лъжици безглутеново брашно с набухвател. Разбити на сняг белтъци от трите яйца и прибавени постепенно при бавно разбъркване на другата смес. Печене на 180 градуса за 20-тина минути. Горещия изпечен блат. залят с 100-150 милилитра био оризово-бадемова напитка.
Крем: Пудинг с белгийски шоколад на доктор Йоткер (2 пакета), 800 мл оризово-бадемова напитка, 10-12 суп.лъжици кафява захар. Приготвянето е като всеки пудинг...
Украса:
Между блатовете наредени нарязани парчета плодове от един портокал, 1-2 кивита, 1 банан покрити с 1/3 част от крема.
Върху тортата, която е обвията с останалата част от крема, наредени нарязани на парчета плодове - банан, портокал и киви.
Да ви е тортено настроението! Хубав ден!
Няма коментари:
Публикуване на коментар